måndag 19 december 2011

Laddar för dan-före-dan-turnén

På fredag (av alla dagar ;-) ska jag och Anne-Britt göra en liten miniturné i Göteborg. Ja, väldigt mini för det blir bara två ställen. Men hur som helst så ska vi signera boken och får också (i båda bokhandlarna) sälja den till superbra julklappspris! En för 60 kr och två för 100 blir priset! Först finns vi på Bokia Avenyn klockan 10-13 och sedan i Partille bokhandel i Sävedalen mellan 14 och 16. Vi funderade ett tag på om Anne-Britt också skulle föreläsa men kom fram till att ingen har ro att sitta stilla och lyssna just denna dag;-) Det får blir senare...
Har just skickat iväg originalet vår nya rollup som vi ska stötta oss mot på fredag. Kolla nedan



































Och till er som vi inte träffar på fredag vill jag gärna önska en riktigt god, mysig, avslappnad julhelg!
Boken är just nu slut på förlagets lager (fler är på tryck) men vill man ha den före jul så verkar adlibris ha ett lager. Beställer man senast på onsdag så har man den i lådan på fredag!
Här är den däremot slut:-(

söndag 18 december 2011

Hjälp - nån som har bra namnförslag?

Skriver och skriver på nya boken som jag gör på uppdrag av socialpsykiatrin i Värmland. Visste ni att det finns något som heter Personligt ombud? Det finns över hela Sverige och betalas med statliga och kommunala medel och innebär att varje kommun har ett eller flera ombud som hjälper psykiskt sjuka i kontakterna med myndigheter, läkare, arbetsförmedlingen etc. Det är inte en god man och inte heller en myndighetsperson utan en medmänniska som finns med som stöd och lots.
Har just nu huvudet fullt med tio historier som ska präntas ner - vilka öden! Jag säger som ett av ombuden - man trodde inte att det fanns sån misär 2011.
Har träffat personer som lever på 400 kronor i månaden när hyra, el och försäkringar är betalda, andra som inte får nån försörjning alls och ytterligare andra som vuxit upp under de mest krävande omständigheter.
Ska bli spännande att se om jag klarar av att skriva tio intressanta historier i den lilla boken som inte blir tjock - bara 72 sidor.
En knäckfråga är namnet på boken. Nån som kan hjälpa till???
Har funderat på nåt i stil med "En starkare röst", men det kanske finns bättre förslag.

tisdag 6 december 2011

Radiointervju med Anne-Britt

Här kan man lyssna på Anne-Britt Söderberg (och lite på mig) när hon berättar för Studio ett hur boken kom till och varför.

Klicka här för att komma till programmet