onsdag 11 januari 2012

Älmhults biblioteksblogg

Skriver och skriver på nya boken. Samtidigt är det skoj att läsa allt som skrivs om "Jag kommer sen".
Läste just Älmhults bibliotek som verkligen skriver positivt i bloggen.
Älmhults biblioteksblogg

Chattade också med ett filmbolag igår som tror att; "med rätt manus och en duktig regissör med fingertoppskänsla, så kan det blir en riktigt bra och motiverad film". Även om de själva inte tar nåt nytt projekt just nu så känns det ändå skoj att höra. Jag har ju några krokar ute;-)

Och på facebook flyter kommentarerna in. Det är verkligen jätteskoj att läsa alla olika reaktioner. Nu senast Ivana som berättade att hon hade sitt livs bästa kväll just den där kvällen när branden inträffade (efter många års mobbing fick hon vänner). För många andra var det ju den allra, allra värsta kvällen någonsin.
Vår facebooksida

Många har hittat boken av en slump i mataffären eller bokhandeln.
Man kan också handla billigt via nätet.
Boken hos Adlibris
Boken hos Bokus

10 kommentarer:

 1. Åhh tack så mycket, ska sätta mig ner och läsa hennes blogg! Har du läst den boken också? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller det kanske är du som har skrivit boken?? Såg det nu, förlåt mig :)

   Radera
  2. Jo jag har läst den;-)...och skrivit den;-). Hon har just börjat blogga, men det kan ju vara kul att följa lite hur det gick när man läst boken. Ha det så gott!

   Radera
 2. Ja men visst Eva... med rätt manus...åh. Jag har inte ens tänkt tanken innan. Tidens gång har kanske gjort det möjligt framöver...

  Förstår att det är roligt med all respons!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja, visst är det skoj med all respons...och skulle boken bli en film skulle det verklingen vaar en höjdare. men som sagt, jag håller med filmbolaget, det måste vara någon med fingertoppskänsla som gör den.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Oj, vad förvånad jag blev av din kommentar. Ja, boken var ju bra och ger en bild av hur det såg ut under samt efter branden. Boken fick mig att veta vad som egentligen hände. Jag var ju 10 år när branden skedde och såg egentligen bara bilderna i pappas tidning, förstod nog aldrig vad som egentligen hade hänt.

  SvaraRadera
 5. Hej anniz, ja du delar nog det med många som var unga när branden inträffade. De har hört talas om den, men inte vetat hur allt egetligen gick till. Roligt att du kände att du fick en bild av allt nu.

  SvaraRadera
 6. Hej, jag ville bara säga att det är kul att läsa alla kommentarer!!

  SvaraRadera
 7. Hej Ewa!
  Även jag blev väldigt förvånad över att se din kommentar på min blogg! :D Som du säkert förstod så arbetar jag inom räddningstjänsten och för mig är det intressant att läsa boken ur det perspektivet, likväl som det är att läsa rent allmänt.
  Det bästa med det hela är att jag genom ett ungdomsprojekt som heter Backdraft, får möjligheten att åka till Göteborg i vår och lyssna på en föreläsning där en utav dem som var med i branden berättar sin historia. Jag vill ha så mycket förståelse som jag kan och även om jag bävar för att läsa boken (mest det för att det är så oerhört tragiskt) och för att jag är lite blödig också men jag tycker det är så oerhört starkt att människor vågar skildra sådana händelser. Tusen tack och nu ser jag faktiskt fram emot att få läsa den ;) MVH / Solfrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul att du nu ser fram emot att läsa! Vi har lite kol på vad som skrivs om boken - det är ju alltid intressant att höra hur folk reagerar över historien och över hur den är berättad! Den kommer att vara sorglig så klart, men du kommer säkert att skratta också. Första fjärdelen handlar om Johanna - jag ville att du som läsare ska få lära känna henne. Vilken go - härlig tjej. Vilket liv hon fick ändå! Sen kommer den tunga biten och efter branden får man följa Anne-Britt på hennes väg tillbaka. Där blir boken mindre tung. Hon har verkligen en unik styrka och många tycker att de själva blivit stärkta genom att hon vågat dela med sig så naket. Det blir spännande att höra vad du tycker :-)

   Radera