onsdag 30 november 2011

JULKLAPPEN som passar "alla"

Dagen före julafton, fredag 23 december, får alla göteborgare chans att hugga en dubbelsignerad pocketbok till specialpris! Jag och Anne-Britt åker på "turne". Nåja, vi ska i alla fall besöka två bokhandlare; (vet ni förresten att det heter en bokhandel men två boklådor...mysko). Bokia Avenyn och Partille bokhandel blir det. Eftersom Anne-Britt hittat ett billig flyg torsdagen före julafton så  blir det signering dan före dopparedan ;-)

Men vi försöker marknadsföra boken och berätta vilka kategorier den passar. Finns det nån som har fler tips på kategorier den skulle passa så känner er fria att kommentera och fylla på!

Här kommer våran lista:

SOM JULKLAPP ÄR DEN PERFEKT TILL:

TONÅRINGEN som vill veta vad som verkligen hände, som gillar sanna historier och romaner som fängslar. Det här är en lättläst dokumentärroman hämtad direkt från verkligheten. Vi hörde nyss om en 13-åring med lässvårigheter som verkligen gillar den.

TEKNIKNÖRDEN  - som vill veta precis vad som hände, men skrivet på ett lättläst sätt. Rapporter, skisser etc finns i en bilaga. Experterna är också intervjuade.

BOKSLUKAREN - med drygt 400 sidor räcker boken ett tag, många vittnar om att de inte kan sluta läsa...

ROMANÄLSKAREN - Boken är som sagt skriven som en roman bara med den skillnaden att alltihopa faktiskt har hänt. Här finns kärlek, skratt, gråt, mamma-tonårsrelationen, gräl, vänskap, ilska, familjereslationer, värme.

DEN SOM BEHÖVER TRÖST & PEPP - Många, många har berättat hur upplyfta de känt sig när de läst boken. Anne-Britt har förmågan att dela med sig av sin väg på ett sätt som hjälper och stöttar.

Boken kan köpas här

Eller här

måndag 28 november 2011

Utsikt från ett kontor


När jobbet känns lite tungt kan man ju alltid muntra upp sig lite genom att kika på
jobbgrannens julpyntade hus. Observera att detta endast är ena sidan:-)

torsdag 24 november 2011

Kul norrlandstur väckte minnen

Hemma igen efter några intensiva dagar i norr med boksignering i Sundsvall och Harmånger. Lite extra kul att signera böcker hemma på ICA Starks i Harmånger. Minns så väl hur vi raggade annonser där till skoltidningen Lappskvaller. Och när vi pantade flaskor för att få ihop till lite smågodis:-)
Nu träffade jag bland andra min gamla lärare Erling Selling - han mindes till och med var jag satt i sjätte klass. Inte illa! Och sen kom även min gamle tränare Nisse som jag inte sett på 30 år. Där finns det svettiga minnen av vattentornsbacken och hårda träningspass uppför flishögarna vid bruket i Strömsbruk (numera nedlagt). Han var fortfarande i full fart med att träna ungdomar i Jättendals IF! Bland alla minnen fanns den gången jag faktiskt klådde Karin Svingstedt i skidspåret. Jag brukade som bäst komma trea - efter henne och den ständiga ettan Anita Toivonvirta (min kompis som alltid vann alla distrikstävlingar men senare lade av...). Men just den här gången knep jag andraplatsen :-)
Kul var det också att se scoutkompisen Gunilla som numera är gift med en fd dansbandsmusiker från Sven-Erics! Fick också en förfrågan från Harmångerskyrkan om jag inte kan komma och berätta om boken under våren en kväll - så det ska nog bli av.

torsdag 17 november 2011

På väg norrut - Bokia Sundsvall på lördag

Det har inte blivit mycket skrivet här på sistone - tiden rusar bara iväg.
I morgon är jag på väg norrut för att signera boken i Sundsvall på Bokia, lördag 19 november klockan 12-14 och på ICA Starks i Harmånger, söndag 20 november klockan 12-13. Ska bli skoj att vara lite på "hemmaplan" igen - mamma har affischerat i "byarna" så det blir spännande att se om nån kommer... Det var ju i Harmånger som min journalistiska banan började när jag blev redaktör för skoltidningen Lappskvaller :-)
Oj vad vi skrev, fotograferade, raggade annonser och konstruerade korsord (jag var en fena på just korsod minns jag...) Sedan trycktes hela härligtheten på skolans kopiator. Som jag minns det var vi mycket seriösa!
Idag är det en toppenartikel i Sundsvalls tidning om boken och min lilla "turné" på hemmaplan:
http://st.nu/kultur/1.4106565-att-lara-sig-orka-sin-borda

Idag ska jag prata om boken här i Kristinehamn på ett arrangemang i Broängskyrkan med det lustiga namet "Gubbröra med damer" (rapport kommer sen) kl 16 och i morgon på Bokmässan i Karlstad klockan 11. Har just fixat med en liten filmsnutt på Anne-Britt som jag ska prova att visa. Lägger upp den här när den är ordentligt klar.

Ha en bra dag alla där ute!
Nu ska det pluggas lite på distanskursen på min jobbfria dag.